Hírek

2020. 03. 13., péntek, 11:54

Felhívás a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében

Tisztelt Felsőmocsoládi Lakosok!
A Kormány által elrendelt rendkívüli veszélyhelyzetre tekintettel, illetve a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében tájékoztatjuk a lakosságot!
Szükség lesz a felelős és a tudatos viselkedésre a következő időszakban. A legfontosabb, hogy megvédjük a lakosságot a fertőzéstől!!!
Arra kérünk mindenkit, hogy amennyiben bármi tünetet észlel egészségi állapotán, vagy koronavírus gyanús személlyel került kapcsolatba, értesítse háziorvosát telefonon.
Amennyiben valakinél elrendelik a házi karantént, annak ellátásáról való gondoskodás a település önkormányzatának feladata. Segíteni akkor tudunk, ha arról van információnk. Kérem keressenek bennünket bizalommal telefonon ( Csernyák Géza falugondnok +36/30-300-5446; Farkas Zsoltné +36/30-932-4340, Zsobrákné Farkas Mónika +36/20-590-6450)
Tájékoztatom Önöket továbbá, hogy Magyarország Miniszterelnöke péntek este bejelentette, hogy március 16. napjától új oktatási munkarend lép életbe az általános iskolák és középiskolák tekintetében. Úgynevezett tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Erről az iskola külön tájékoztatást fog a szülőknek adni.
Tájékoztatom Önöket arról is, hogy fenntartói döntés született abban, hogy 2020. március 16. napjától a mernyei óvoda is bezár.
Ezt azt jelenti, hogy gyermekeink nem mehetnek be az iskolába, óvodások nem mehetnek be az óvodába.
A gyermekek részére az étkezést biztosítjuk abban az esetben, ha igényeiket jelzik. Kérem az érintett szülőket, hogy 2020. március 16-án 10 óráig telefonon jelezzék a Hivatal telefonszámain igényeiket. Telefonszámaink: 82/557-022 30/932-8512, 30/932-8529
Az idősek és a légúti megbetegedésben élők a legveszélyeztetettebbek (az elhalálozások száma náluk jelentkezik) , közösségbe lehetőleg egyáltalán ne menjenek, maradjanak otthon, ellátásukban a házi gondozók fognak segítséget nyújtani.
Az Önkormányzati Hivatalban korlátozzuk az ügyfélfogadást, kérünk mindenkit, hogy ügyeiket telefonon, vagy e-mailben intézzék! E-mail cím: jegyzomernye@kapos-net.hu.
Fogorvosi ellátás szünetel, csak sürgős, halaszthatatlan esetben hívják a fogorvost!
Védőnőnk kizárólag telefonos egyeztetés után és indokolt esetben tart családlátogatást. Telefonszáma: +36/30-396-0311
Háziorvosunk arra kér mindenkit, hogy minden NEM SÜRGŐS orvosi vizsgálat, szakrendelés  
felkeresése halasztásra kerüljön, lehetőleg mindent telefonon intézzenek!

Kérem Önöket, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük az emberek közötti érintkezést a koronavírus-járvány megfékezéséhez.
Minden lakosunk figyelmét felhívom a gyakori és alapos kézmosás fontosságára!!!
Vigyázzunk saját, családtagjaink és embertársaink egészségére!

Bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésükre.
Felsőmocsolád, 2020. 03. 15.


       Mocsai Tamás sk. polgármester

 


Fel