Hírek

2020. 03. 19., csütörtök, 12:25

Polgármesteri felhívás

Kedves Felsőmocsoládiak!

A koronavírus járvány elleni védekezés érdekében számos kormányzati és önkormányzati intézkedés történt az elmúlt napokban.
Felsőmocsoládon jelen pillanatban még nem tudunk fertőzött személyről, de a napokban sokan érkeztek és érkeznek vissza külföldről, most hozzájuk fordulok.

Kérem mindazokat, akik március 13. előtt Olaszországból érkeztek haza, vagy ezt követően külföldről érkeztek, érkeznek haza, akik nincsenek hatósági karanténba utasítva, valamennyiünk biztonsága érdekében, azok is vállalják az önkéntes kéthetes karantént!

Kérem, hogy az elszigetelődést vállaló polgárok regisztráljanak névvel, címmel
a jegyzomernye@kapos-net.hu e-mail címen, vagy a hivatal telefonszámain, a 82/557-022, 30/932-8512, 30/932-8529 telefonszámokon.

Minden segítséget megadunk számukra, de a legfontosabb most az elővigyázatosság!

Kérem azokat, akik ezt a felhívást olvassák, hívják fel erre ismerőseik figyelmét!
Az önkéntes karantén esetében is fontos, hogy lehetőség szerint az itthon maradt családtagokkal ne egy háztartásban töltsék el a két hetet. Különösen ne érintkezzenek idős szülőkkel, nagyszülőkkel!

Tájékoztatom továbbá Önöket arról is, hogy minden intézményünk bezárt, a közösségi rendezvények betiltásra kerültek!!!
 

Megkérem a lakosságot, továbbá a civil szervezeteket, hogy az elkövetkezendő időszakban közösségi rendezvényeket sem magáncéllal, sem szervezetként ne tartsanak meg, mindenki próbáljon meg a közösségi rendezvényektől távol maradni a saját érdekében!!!

Magyarország Kormánya rendeletben fogalmazta meg, hogy kéri a 70. életévüket betöltött személyeket, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el!!!

Ha a 70. életévét betöltött személy vállalja, hogy lakóhelyét vagy tartózkodási helyét nem hagyja el, és erről az önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásáról való gondoskodás Felsőmocsolád önkormányzatának feladata.

Segíteni szeretnénk, ezért kérjük jelezzék felénk, mire van szükségük. Településünk képviselő-testülete, továbbá a két házi gondozó áll az Önök rendelkezésére, csak jelezzék felénk igényeiket.

Kérem Önöket, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük az emberek közötti érintkezést a koronavírus-járvány megfékezéséhez.

Minden lakosunk figyelmét felhívom a gyakori és alapos kézmosás fontosságára!!!

Továbbá fontos, hogy a PÁNIKKELTÉST mellőzzük!!!
Nehéz időszak következhet, most csak az összefogás segíthet!

Felsőmocsolád, 2020. március 19.

Mocsai Tamás polgármester

 

Utoljára frissítve: 2020. 03. 19. 12:33

Fel